P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken.

14–04-2023 Belfeld.  

Ja, we gaan weer een tripje maken, deze keer iets dichterbij, ook daar waar we nog nooit geweest zijn. Maar daarom niet minder mooi hé. Belfeld is een dorp in de gemeente Venlo in de Nederlandse provincie Limburg.  Dorpskern is bekend van het stuwcomplex en gelegen tussen de Maas en het natuurrijke bosgebied, het grenspark Maas-Swalm-Nette. Het dorp telt 5.505 inwoners.

We hebben gewacht tot na de drukke Paasdagen en ook op de promoties die er daarna komen. Het weer valt nu nog mee voor ons.

We rijden naar het park: EuroParcs de Maasduinen. Maar eerst zorgen voor de inwendige mens. Gestopt bij een Jumbo. Daar toe gekomen, de sleutel van ons huisje. Heel mooi huisje, nog nooit gehad ook de tuin heel mooi zelfs een schuurtje voor de fietsen.

 Ook heel proper. En de goden waren me goed gezind en was pas airco geplaatst. Was al nodig ook vandaag voor mij. Volle zon en tot nu toe nog steeds. Keteltje soep gekookt. En alles op de plaats gezet. De laatste 2 foto's zijn van de achterkant aan de rechterzijde ons uitzicht.

We zijn ook heerlijk gaan eten, een Italiaans restaurantje hier op het park, Douglas zijn lievelingseten pizza. Voor mij hebben ze echt hun best gedaan, heerlijk verse zalm en frietjes. Terug met de auto naar ons huisje. Ja, echte luxe hé.

15-04-2023.

Goedemorgen, na een redelijke nacht. Na het ontbijt de fiets op. Onze vriendinnen zijn klaar ervoor. De mooie bloemen in de tuin.

En wij ook met een mooi weertje. We fietsen door een prachtig bos. De vogels geven ons een serenade mooi om te horen.  Het Brachter Wald is een natuurgebied in Noordrijn-Westfalen. De hoogte van dit bosrijke gebied komt op sommige plaatsen boven de 60 meter. Je ziet er van alles een leuke boom, een hert op verre afstand, en ja, dan heb ik Douglas moeten bevrijden om eruit te geraken.

P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken.

We komen ook voorbij, de zandgroeven van Brüggen dat is een klein stadje in Duitsland. Daar zijn we jaren geleden nog geweest met Uize Maxx.

Gestopt bij de Plus en terug naar ons huisje. Namiddag bezoek gekregen van Sonja en Freddy die hadden heerlijke kroenselenvlaai met slagroom bij. Lekker was dat. Ik had wat eten voorbereid en hebben samen genoten van het avondeten, het is een hele toffe namiddag geweest. Moe maar voldaan naar bed.

16-04-2023.

Goed geslapen, het ziet er nog grijs uit buiten. Een kleine fietstocht gemaakt naar Venlo. Hier zijn het fietspaden van allerlei soorten ondergrond. Het is grijs gebleven. Ook de overzetboot genomen. Mooie natuur.

Namiddag is er de zon uitgekomen. Verder niets meer gedaan.

17-04-2023.

Voormiddag de fietst op namiddag komt de eigenaar even een klusje doen heeft hij aangevraagd ben benieuwd. Het was iets frisser dan gisterenmorgen, wel een leuke trip geweest. We fietsen langs het stuw en sluizencomplex van Belfeld. Vandaag 2 overzetboten moeten gebruiken om terug naar huis te kunnen fietsen. Arme mensen die deze iedere dag moeten nemen om te gaan werken.

P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken.

Amai, een drukke man had zijn vrouw en kleinkind bij en de monteur. Hij mocht binnen, de rest buiten op het terras was mooi zonnig weer. 83 jaar vorig jaar gekocht, en alles opnieuw ingericht.  Nadien zijn we gaan zwemmen, heerlijk jaren geleden, heel het bad alleen voor ons 2 - tjes en warm water goed voor mijn spiertjes.  Douglas heeft aan de massagemuur gehangen.  Nadien heeft hij genoten van ribbetjes met frietjes en salade. Voor mij alleen de frietjes. We zijn beiden moe ongelooflijk de oude dag laat zich voelen en kunnen nergens meer tegen.

18-04-2023.

Goedemorgen, ook vandaag de fiets op richting, Kaldenkirchen is een stadsdeel van de Duitse gemeente Nettetal en telt ongeveer 9.600 inwoners. Van fietspaden hebben ze echt géén kaas gegeten in Duitsland, bospaden, asfaltpaadjes vol met gaten, neen voor mij géén optie meer in Duitsland fietsen, ja misschien langs de Moezel of de Rijn rechttoe rechtaan en terug maar dat is ook niet fijn. We zijn verwend met de fietspaden, bij ons en in Nederland. Wel een mooi natuurgebied. De Krickenbecker Seen en de Wittsee awel daar liepen de eekhoorntjes nog mooi rond lang geleden dat we ze nog gezien hadden. Er lag ook een grote vis kapot aan de kant, is die eruit gesprongen of met hoogwater blijven hangen?

P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken.

Vandaag worden het Duitse broodjes, is eens iets anders. Morgen gaan we ook nog de fiets op het weer is ideaal voor ons moeten we van profiteren. Donderdag zou het gaan regen dus we zien wel.

19-04-2023.

We fietsen door de bossen, langs hele grote velden, belegd met een soort gaas niet van plastiek. Ook via heel veel paardenstoeterijen, boomkwekerijen en planten gekomen. Ook vandaag het veer moeten gebruiken om aan de overkant te geraken.

Naast ons huisje zijn ze in de tuin aan het werken, dikke betonnen muren om niet in de afgrond te vallen, een heel werk en gevaarlijk. Maar het is hier zo goed geïsoleerd dat je er bijna niets van hoort. De zon is er volle bak en dan warmt het huisje snel op. Gelukkig is de airco nog niet zolang geleden geplaatst. Hier vliegen tegen valavond heel veel kleine vleermuisjes rond, alsook  het kleinste vogeltje dat er bestaat het goudhaantje ik krijg hem niet op de foto. Dus ik heb deze foto geleend.

20-04- 2023.

Goedemorgen, vandaag rustdag, het zou regenen, maar tot nu toe nog géén drup zien vallen. Heel de voormiddag en middag tot 14.00 uur géén drup we waren naar de Outlet gereden, maar dat doen we nooit meer. Jeetje daar is nu echt niet veel te zien, ja Chinezen ............ 

21-04-2023.

Vandaag nog een fietsritje gedaan. Kris kras door de velden,  dan via de Maas terug op de brug De Wachters zijn vier gietijzeren oorlogsmonumenten werden ontworpen ter nagedachtenis van alle oorlogsslachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Was prachtig weer voor ons, lekker fris als je stil stond in de zon voelde je goed hoe warm ze al werd. Namiddag is ze er weer doorgekomen, maar we hebben ons fietstochtje gehad.

22-04-2023.

Amai gisterenavond, onweer zo hard wat een gekraak zeg, en dan die bliksemschichten, alsook de regen viel met bakken uit de hemel. Maar weer stralend weer vandaag de warmste dag van ons verlof. Toch even gaan fietsen in de vroege ochtend, en op tijd terug binnen ze was al warm onze Laura. Voor de bloesems moeten we niet naar de fruitstreek die kan je hier ook bewonderen. Zelfs de roofvogel bleef netjes zitten om modepop te spelen.

Namiddag geluierd, we zijn beiden stikop, ja de buitenlucht en het fietsen doet iets met je lichaam. 

23-04-2023.

Goedemorgen, alweer ons laatste dagje hier. en heel waarschijnlijk onze laatste uitstap als de zon zo blijft opwarmen. Thuis kan ik ook binnen zitten. Laatste fietstochtje gemaakt, niet te ver. Naar de bakker voor de broodjes voor vanmiddag. Dan stillaan alles beginnen inpakken en de fietstassen een grote beurt gegeven, die zagen eruit met al die stof. 

Douglas is de fietsen al aan het opzetten, gaat straks en morgenvroeg regenen zeggen ze, dan moet hij er morgenvroeg ook niet gaan instaan. Is géén plezier aan. Het zijn echt 10 fijne dagen geweest, heel veel geluk met het weer gehad.  Geen enkele dag regen. Alleen even in de avonduren. 

24-04-2023.

Alles opgeruimd en ingeladen. Jeetje de regen valt met bakken uit de lucht gelukkig stonden de fietsen er al op. We hebben echt goede goden gehad de afgelopen 10 dagen. Mooi vroeg thuis de was draait. 

Op naar ..................... ????????  Wanneer???????? Niemand die dat nu zeggen kan.

24-06-2023.

Ik wel de eerste maanden is het nog niet van toepassing, het is zeer moeilijk voor mij nu in deze temperaturen. Maar we moeten proberen te overleven.