21-12-2023: Renesse – Zeeland.

Eindelijk kunnen de we deur uit, wat een kl ….. tijd hebben we beiden weer achter onze rug, gelukkig is hij breed genoeg! En is onze Douglas weer oké.  Vorig jaar ben ik daar een totter gevallen op onze uitstap met een hele goede engelbewaarder bij me, anders was het anders afgelopen. En hebben we er niet veel van kunnen zien vandaar terug naar Renesse om van de mooie natuur te genieten!

Voor velen roept Renesse, beelden op van een zonovergoten strand. Maar wij houden van frisse lucht en zo weinig mogelijk zon. Je kan hier kilometers fietsen door natuurgebieden, schilderachtige fietspaden en heerlijk uitwaaien aan het strand.

We rijden met onze nieuwe Panter zo noemen wij hem ( Peugeot Partner L2). Hij wordt ook  de vrijetijdswagen genoemd omdat er fietsen in kunnen. We hebben er heel lang op moeten wachten, we hebben in de kofferbak een Thule Velo Slide fietsendrager laten plaatsen, niet goedkoop maar wel makkelijk voor het ventje om de fietsen erin te krijgen ze schuiven mooi naar binnen, dank aan onze garagist. Dat was de bedoeling dat die droog en bewaard stonden. Knap hé. We hebben om dat het ging een paar dagen vroeger bijgeboekt.

20-12-23.

Gisteren heb ik een serieuze terugval gekregen van de pijn. Pfffffffffffffff. Heb ook een mailtje gestuurd naar ons park met de vraag of we donderdag vroeger mogen aankomen, omdat het zo winderig gaat zijn en we niet graag na 15.00 uur aankomen, ze gingen het nakijken of dat mogelijk was. Oooooo wat fijn, een mailtje mogen ontvangen dat we op elk uur mogen aankomen voor ons is dat stukken beter in de dag, dan kan je alles nog voor het donker op de plaats zetten.

21-12-2023.

Aangekomen in Renesse, na een toch wel amai een winderige rit van wel 8 beaufort niet normaal op de dijken en dan die regen, langer gereden dan normaal maar beter later daar dan nooit aankomen hé.  Eerst de boodschappen uithalen, waarvan ik het meeste al online heb besteld. Is wel makkelijk.

Daarna naar het huisje Zeekraal 12 in Molecaten park waar we gaan logeren.

Ongelooflijk maar waar géén regen meer gehad na onze aankomst wel veel wind en de zon scheen ook nog eens. Hoe braaf zijn wij toch?  We hebben wel even de mannen opgebeld voor het slot van het schuurtje, je ziet het rechts staan, aan ons huisje werkte niet. Na een uurtje was alles hersteld. Van service gesproken. De soep stond ondertussen te pruttelen, en lekker was ze ook. Even berichtjes sturen en dan het vervolg van ons eten. Na het eten lui de zetel op. Hopende op een goede nachtrust.

22-12-2023.

Een goedemorgen, awel met die windkracht dat moet je echt gewoon zijn. Maar de eerste nacht slaap ik nergens goed. Douglas heeft vast geslapen, tot 7.00 uur. Zalig is dat, om jaloers op te zijn! Vandaag een rustig dagje ervan nemen. De broodjes komen dit jaar van een andere bakker wel heel lekker. Dan even naar het strand geweest, géén regen, wel nog steeds heel veel wind.

Douglas heeft een heerlijk dutje gedaan. We hebben een rustige namiddag ervan gemaakt. Met een tv avond.

23-12-2023.

Goedemorgen, het blijft heel hard waaien 7 Bft, géén weer om onze vriendinnen te gaan gebruiken. Dan gaan we een uitstapje maken denk ik als Douglas klaar is even naar Zierikzee. Is zo een 16 km van hieraf het is een échte havenstad en heeft een rijke historie. Veel daarvan is nu nog te zien. Het was er zeer rustig. Vanaf een hele grote parking, over een wandelbruggetje kan je zo het stadje inwandelen. Ook even bij de AH binnen om nog wat boodschappen binnen te halen. 

Na Douglas zijn middagdutje, nog even een frisse neus gehaald hier op het park. De dierenweide.

24-12-2023

Bijna goedemiddag, eten gereed gemaakt voor zover het kan voor vanavond. Dan hebben we de regenkamer bezocht ook dat is weer allemaal in orde. Die Pia kan er wat van het blijft waaien en niet zo een beetje. Heel Europa lijd eronder. Wel nog droog. We zijn niet buiten geraakt. Vorig jaar val ik hier op mijn gat met de fiets, en nu blaast de wind alles plat.

Gegeten alles weeral op, en een spelletje gedaan, géén ja géén nee! Kopen een echte aanrader. Je krijgt er de slappe lach van zeker eens doen. 

25-12-2023

Een goedemorgen allemaal, we zijn weeral een dagje verder. De wind blijft aanwakkeren, ongelooflijk als je dat echt nooit hebt meegemaakt. Namiddag hebben we toch een kleine wandeling rond de buitenkant van het park kunnen doen, bijna 3 km gehaald. Droog en een flauw zonnetje.

Daarna naar de keuken, vandaag de hapjespan uitgehaald deze werkt op stroom een overblijfsel van Uize Maxx. Heel makkelijk alles in één pan. Vele verse groenten en kippenblokjes. Heel lekker. Kijk maar. 

26-12-2023.

Voormiddag naar de AH gereden een paar dorpjes verder. Zo eens iets anders, nog niets om te fietsen. Burgh-Haamstede is een plaats aan de Kop van Schouwen op het eiland Schouwen-Duiveland.  Even een frisse neus gehaald aan het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Heel mooi in de zomer volgens ons voor de echte waterratten.

Namiddag weer een ritje gedaan na ons rustuurtje. Deze keer naar Scharendijke is met een ligging aan de Brouwersdam en het Grevelingenmeer een centrum voor watersporters. Was veel volk op het strand en nog meer honden dan mensen.

Heerlijk uitgewaaid mag je wel zeggen. Op de terugweg een versnapering gehaald om onszelf eens te verwennen. Lekker mini chocolade bolletjes met slagroom gevuld en voor Douglas glacés met glazuur. Daarna de afwas en zalig de zetel op. We zien wel wat morgen brengt. Onze vriendinnen hebben echt vakantie.

27-12-2023

Een rustige nacht de wind was iets gaan liggen, maar wel regen ben benieuwd voor hoelang. Van waterkeringen hebben ze hier heel veel kaas gegeten. Ongelooflijk als je de beelden ziet. Voor het eerst sloot de Maeslantkering volledig automatisch. Dit was tevens de tweede keer dat alle zes stormvloedkeringen in Nederland dichtgingen tijdens een storm. Het sluiten van de kering duurt 75 minuten. Deze foto heb ik geleend van Siebe Swart. Je kan op YouTube mooie filmpjes zien de moeite waard zeker eens doen. Deze keringen hebben de taak om 2 miljoen inwoners van Zuid-Holland te beschermen. De mensen kunnen met een gerust hart slapen. 

Het was ook de maan van de langste nacht verwijst naar de winterzonnewende, die plaatsvindt vannacht  op het noordelijk halfrond. 

Er word er eentje wakker op de akker. Tijd voor ontbijt. Een wandeling gemaakt vandaag. En verder komen er nieuwe gasten aan, het was zeer rustig op het park. Zal tegen oud en nieuw anders zijn denk ik.

28-12-2023.

Jeetje, moet er nog wind zijn? Een paar dagen denk je dan, maar hier houd het echt niet op. Ook veel wateroverlast. Zelfs een heel nieuw vakantiepark in Hindelopen ondergelopen, vandaag zijn ze een beetje bang. Zou de hoogste waterstand zijn ooit! In Deventer hebben ze een loopbrug gebouwd op een paar uur,  op enorme zandzakken,  ze verbindt het historische hotel met de aanlegkade van het veerpontje. Het hotel is volgeboekt. 

Namiddag naar Borg-Haamstede gaan wandelen. Leuke kleine winkeltjes hebben ze er en heel veel horeca zaken. Een kasteel met slotgracht, een oud bos en een aangrenzend duingebied met uitzichten en vogelkijkplekken. Natuurgebied Slot Haamstede op Schouwen-Duiveland heeft het allemaal.

Zien jullie die vis ook in de gracht? Niet? Ik ook niet ...... 

29-12-2023.

En de wind blijft maar aanwakkeren. Ze zijn veel wind gewoon hier maar dit vinden ze er ook over! Een frisse neus gehaald de zon scheen. De wolken zie je voorbij waaien. Voor de kleine mannen hebben ze hier overal tussen de huisjes speeltuintjes staan.

P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken.

30-12-2023.

Al op en aan, we gaan een dorp verder naar de AH, nog wat inkopen doen, voor dat de drukte eraan komt. Alles in huis is een fijn gevoel dat je niet meer de deur uit moet met die zotte dagen.

Droog op en neer kunnen rijden, de wind is op dit moment minder, een heel ander gevoel als je buiten komt. Dan kwam de zon te voorschijn. Een frisse wandeling gaan maken, en onze vriendinnen al in de auto gezet omdat het weer nu zeer gunstig was. Van fietsen komt er niks meer in huis, zal voor een volgende keer zijn. 

31-12-2023.

Was al heel vroeg wakker, alle groentjes voor vanavond al voorbereid. De wind is weer heel sterk pfffffffff. Weeral 7 Bft en miezer. Ik zie dat er bij ons ook een straffe wind staat. De laatste zondag van dit jaar. Geniet er nog van en doe rustig aan het nieuwe jaar in. Hou het veilig. Hier is er heel weinig geknald tot nu toe maar ook veel minder volk dan vorig jaar.

01-01-2024.

De eerste morgen van het nieuwe jaar. Hopelijk is iedereen de knalavonden veilig doorgekomen?  We zaten elkaar aan te kijken, en ik zei als we nu vandaag eens op ons gemak naar huis rijden? Morgen zou het heel erg gaan stormen en regenen niet plezant om dan op de baan te zijn.

En ja, we zijn beginnen inpakken na eerst gegeten te hebben. En intussen veilig thuis ook heel weinig verkeer. Tot de volgende.

P.S even een berichtje erbij zetten, we waren op tijd vertrokken, Storm Henk heeft goed toegeslaan in Zeeland daar waar wij geweest zijn.