P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken.  

 23-12-2022: Renesse - Zeeland.

Op naar Renesse, we gaan er de feestdagen doorbrengen,  we moeten voor niemand thuis blijven. Hier is het even winter geweest. Mooie beelden jammer dat ikzelf niet naar buiten kon. Deze prachtige foto kreeg ik van Lotty vanuit Friesland. Lijkt net een postkaart.

We rijden naar: Renesse is een dorp aan de Kop van Schouwen op Schouwen-Duiveland in de Nederlandse provincie Zeeland. Die buurt kennen we nog niet zo goed. Het had per 1 januari 2021 1.500 inwoners. Ook niet zover rijden dan naar Friesland.

Het is een huisje van de Molecaten een andere organisatie als voorheen. We mogen logeren in: huisje Zeekraal 26. Een mail ontvangen met nuttige informatie. Een goede rit gehad. We waren te vroeg  maar hebben toch de sleutel mogen ontvangen. En dan viel de regen met bakken uit de hemel. Geen weer om foto's te maken. Alles netjes op de plaats en eten had ik thuis al voorbereid dus lekker makkelijk.

Renesse: 24-12-2022.

Goedemorgen, goed geslapen? De eerste nacht slaap ik nergens goed. Douglas wel die slaapt overal. Geen regen, we gaan met de auto de boodschappen ophalen, die ik van thuis besteld heb. Dat ging allemaal vrij vlot. Een kleine rondrit door het centrum lijkt er heel gezellig. Alles op de plaats gezet en gegeten.

Namiddag met de auto naar zee gereden, wat is dat toch heerlijk dat windje. Er was er zelfs een aan het zwemmen, we zagen de hond bij een hoopje zitten kijken, verderop zagen we dan die man, de hond paste op zijn kleren. Als hij eruit kwam vloog de hond naar de man. Mooi om te zien.

Zeehondjes hebben we nog niet gezien, die komen blijkbaar 2 uur voor de eb en 2 uur na de eb. Dus even zoeken wanneer dat is!  Terug naar ons huisje. Dadelijk lekker eten. En dat hebben we gedaan, had van mijn nichtje een klein grillplaatje gekregen mooi om mee te nemen. 

Allemaal lekkere verse dingen op tafel. Heerlijk was het,  een lekker wijntje meer moet dat niet zijn, awel, jawel nog een dessertje. En dat is geworden een Bossche bol. Daaaaaaaaaaaag.

Renesse 25-12-2022.

Zal ik het vertellen???????????????

Vanmorgen mooi weer hier, dus we gaan proberen fietsen. Ik ben dit jaar precies voor het ongeluk geboren. Een beetje steile helling en kon niet omhoog schakelde fout, stap af en kan mijn fiets niet houden. Schuif weg, en boem patat daar ga ik een totter op mijn gat,  hoofd tegen de grond, pffffffffff.

Er komt een wandelaar ons helpen,  hij heeft mijn fiets omhoog gebracht en gewacht tot ik was bekomen en samen met Douglas terug naar  Douglas zijn fiets.  

Het gebeurd daar blijkbaar iedere week en in de zomer iedere dag is de ambulance nodig om mensen op te halen. Gelukkig goede kleding aan en een helm op! Niks gebroken gelukkig maar mijn helm is kapot! Als die er niet was geweest lag ik nu ergens in een ziekenhuis. 

Dat is mijn Kerstdag en ik zit weer terug op ijs gelukkig had ik de gelzakjes mee. Maar de rit op zich was zeer mooi. Volgende werk nieuwe helm kopen! Kijk zelf maar eens hoe mooi hier in Renesse.

Gelukkig nog goed aan het huisje gekomen. Verder rustdag, maar ook de regen kwam weer met bakken uit de hemel.

Renesse 26-12-2022.

Goedemorgen, naar omstandigheden redelijk geslapen, en alleen uit mijn bed gekunnen. Mijn achterwerk wordt stillaan een landkaart. De pijn valt mee. Ben benieuwd of hier ergens een helm te kopen is? Heb een mailtje gedaan naar een winkel, hier is veel gesloten in de winter. Vandaag géén helm kunnen kopen dus rusten is ook beter, hier veel wind maar volle zon. 

Renesse 27-12-2022.

Een goede nacht achter de rug. Dadelijk naar de slager en groentewinkel. De broodjes worden hier geleverd wat een luxe. Dan naar de fietsenzaak hopen dat ze de maat hebben voor mij. Neen géén helm voor mij, alleen voor kleine hoofden. Douglas is alleen op pad geweest met dit mooie weer.

Renesse 28-12-2022.

Het is hier 7 bft. Amai dat kan al tellen.  Douglas gaat alleen de broodjes afhalen aan de receptie als het droog is. De rest een echte luierdag. Ja watte,  reclame over de poep. Een mooie tattoo is het aan het worden. De pijn erger dan gisteren. Maar toch even een frisse neus gaan halen buiten een klein blokje rond. Kijken naar de andere huisjes. Je kan hier bij het boeken kiezen voor een plekje, maar als je er nooit geweest bent weet je ook niet hoe het eruit ziet ook al heb je een platte grondkaart. Daarna eten op tafel getoverd. 

Renesse 29-12-2022.

Geen fietsweer regen op dit moment, wind blijft hier aanhouden tot 7 bft. Dan maar een keteltje soep koken. Namiddag even naar centrum Renesse geweest, stikdruk overal, vele Duitsers hier op vakantie. Een leuke trui gekocht en voor Douglas een pet met een sjaal. 

Renesse 30-12-2022.

Goedemorgen, al bijna het avondeten klaar. Kijken welk weer het word vandaag. Zag tegen de middag regen aankomen. Dan maar in de voormiddag proberen ergens te geraken. Zal met de auto worden, fietsen is er nog niet bij. Ook de wind amai. We zijn naar de vuurtoren gereden en een stukje gewandeld in de duinen. Prachtige natuur is het hier, en veel wandelaars in de vroege morgen. Je komt hier een en ander tegen, heb het laten hangen,  het was mijn maat niet,  hangen laten die handel.

Dit is echt een luiervakantie.  We kijken en luisteren hier naar de mooie top 2000 op zender 192 prachtige beelden van vroeger. Ook de muziek was prachtig vroeger.

Renesse 31-12-2022.

Goedemorgen zeggen we op de allerlaatste dag van het jaar 2022. We gaan duimen voor een beter 2023. Teveel om op te noemen wat er in 2022 gebeurd is,  in ons gezinnetje. Vandaag word het 14° niet normaal zo een temperaturen in de winter, voor niemand goed. De vogels fluiten hier of het al zomer is! Een rustige oudjaarsavond na een heerlijke maaltijd en vers fruit met slagroom hmmmmmmmmm.

Renesse 01-01-2023.

Hoi, hoi vreemd die data te schrijven. De tijd vliegt hier voorbij. Voor allen,

Onze laatste dag hier vandaag.  We zijn met de auto naar de Vroonplas gereden, kan je een kleine wandeling doen. De plas is eigendom van de Stichting Renesse en wordt verpacht aan HSV de Krabbe uit Burgh-Haamstede. De Vroonplas heeft een oppervlakte van 3ha en is ontstaan door zandafgravingen na de watersnoodramp in 1953 in de loop der tijd is het een schitterend stukje natuurgebied geworden. Als je wil rusten kies dan een beter bankje uit hé anders natte voeten.

Overal op de stoepen in de centra ligt de rotzooi van het vuurwerk schieten ruimen ze zelf niet eens op. Morgen onze vriendinnen opladen, zijn jammer genoeg niet veel gebruikt! De rest kan ik vanavond al inpakken. Morgen verse broodjes om thuis op te smullen. Dat we niet alles gezien hebben is een reden om terug naar hier te komen. Maar we hebben al een andere uitstap gepland, fijn om naar uit te kijken en dat is niet naar hier maar ....... blijven lezen dan weten jullie dat nadien ook.

Renesse 02-01--2023.

Goedemorgen ............. we zijn klaar om in de startblokken te gaan.  Richting Bree. De rit is goed verlopen. Alles uitpakken de opruim kan beginnen en dan languit rusten. En mijn nieuwe helm lag thuis op mij te wachten.