P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken. 

We gaan weer rijden, heerlijk. Nu terug naar ons lievelingsplekje Friesland. Douglas heeft de uitslag, was niet beter maar ook niet slechter dus maar genieten ervan zolang we dat kunnen voor ons beiden. 

Bree 03-03-2023.  Naar een heel nieuw park: Landal Elfstedenhart in Witmarsum.

Het is gelegen tussen twee Friese Elfsteden vlakbij de Waddenzee en direct gelegen aan de Elfsteden route. Elfstedenhart heeft een unieke ligging in Witmarsum, tussen twee van de Friese Elfsteden Harlingen en Bolsward. Het dorp is ontstaan in de vroege middeleeuwen, op een terp.

Door de kleinschaligheid van het park, voel je je direct thuis schrijven ze. Weidse vergezichten, boerderijen, water en prachtige natuur: hier kom je echt tot rust wandelen en fietsen is hier een feest word ervan gezegd we zijn benieuwd! We hebben onze huisnummer al mogen ontvangen nr 16, ze regelen dat perfect. 

Zeer goed aangekomen een reis zonder files, in Bolsward eerst gaan winkelen in de Jumbo. Vervolgens kregen we de sleutel 2 uurtjes te vroeg zalig. Alles uitgepakt en dan even gekeken wat een luxe hier nog nooit gezien! Zelfs een verwarmd buitenterras in deze tijden vind ik dat nu niet normaal maar ja, wie ben ik hé? 

Lekker gegeten met een flesjes wijn erbij cadeau gekregen van Paula. Dan een gil!!!!!! Douglas op de badkamer.

Hij dacht dat er een plekje op de spiegel was, wilde dat afvegen, veegt over dat plekje, en er verschijnt een blauw ringetje en de rand helemaal verlicht! Hij dacht dat het een spook was.

Voor de rest een luierdag- avond. En de broodjes voor morgen zijn ook besteld.

04-03-2023.

Goedemorgen, allez niet echt, aanpassen aan licht en warmte. Hier is alles met een warmtepomp geregeld, dus constante temperaturen. Ook de slaapkamers maar veel te warm, dan moet je de ramen openzetten schrijven ze je mag de temperatuur niet lager zetten, dan duurt het te lang eer de andere kamers terug warm zijn. Wat is me dat, de moderne techniek? Je kan zelfs je toestellen opladen via je nachtlampje. 

De deurbel wat een luxe, ze brengen de broodjes omdat het is beginnen miezeren.

Namiddag een fietstochtje gedaan naar Bolsward, Bolsward is ontstaan op drie terpen, wel veel wind af en toe zon, maar géén regen. Het heeft een prachtig stadhuis waar ook de VVV gevestigd is. De vleermuis fontein, een van de elf fonteinen vanwege de Elfstedentocht.  Waarom 11 fonteinen? Elf fonteinen in de elf Friese steden, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. 11fountains is een internationaal kunstproject voor Leeuwarden-Fryslân 2018, culturele hoofdstad van Europa, bedacht en samengesteld door Anna Tilroe. We hadden succes met onze fluorvestjes aan, velen dachten dat we van de handhaving waren, reden stiller, stopten hahahaha, riepen oppassen de handhaving is er. 

Een fijne rustige tv avond.

05-03-2023.

Het ziet er goed uit buiten, dan de fiets op. De broodjes voor vandaag worden ook bezorgd op zondag is de receptie gesloten. We fietsen naar de afsluitdijk. Het is prachtig weer om te fietsen.  

Kornwerderzand is één van de meest markante locaties op de afsluitdijk. De beroemde kazematten van Kornwerderzand op de afsluitdijk. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo'n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn.

We geraakten niet bij het museum wegens werken. Vanwege de werkzaamheden is de oostelijke doorvaartopening van deze bruggen van zaterdag 1 oktober 2022 tot uiterlijk maandag 20 maart 2023 afgesloten. De afsluitdijk zelf is gesloten van eind 2018 tot en met 2025 zijn er (langdurige) periodes met hinder. Er is wel een gratis bus voorzien die je naar de overkant brengt. Wat een werken worden hier uitgevoerd. Een vriendelijke Nederlander wees ons hoe we er wel met de fiets konden geraken, de omleiding was niet zo goed aangegeven. In de verte zie je ze liggen op de foto.

Gegeten en Douglas heeft zijn middagnapje gedaan.  Na heerlijk gedoucht te hebben even met de auto naar de winkel in de buurt. Een leuke babbel gehad met een man van 87 jaar, hij lachte graag.  Terug thuis een heerlijke courgette stamp gemaakt met een kalkoengebraadje. Straks nog een lekker dessertje snoepen. 

06-03-2023.

Goedemorgen bij volle maan, ik heb een paar standen uitgeprobeerd met de camera.

Doorgegeven dat de microgolfoven niet draaide in een combi- oven onmiddellijk vandaag een technieker in huis. En klaar. Snap niet dat degene die het kapot maken dat niet doorgeven. We zijn nog even naar Sneek geweest, het was hier prachtig weer, heb zelfs in de schaduw moeten wandelen. Tegen de avond heeft het even gemiezerd. Middagmaal klaargemaakt en jaaaaaaaaaaaaaaaaa een Bossche bol gegeten! Ojeeeeeeeee de kilo's. 

07-03-2023.

Goedemorgen, wat hebben wij geluk met het weer, wel fris, maar géén regen alleen in de nacht. Voormiddag gewandeld is een heel mooi tuincentrum hier schuin tegenover. Na het eten zijn we naar Harlingen gegaan met de auto, eerste foto vanuit de auto. Echt volle zon. De walvis foto gaan trekken ook een van de Elfsteden fonteinen. Die we in het begin met de camper nog niet eens van wisten dat die bestonden. Heb alles eens nagekeken van onze uitstappen met Uize Maxx, we hebben ze bijna allemaal. Je kan van hieruit naar Terschelling met de boot dat is niet voor vandaag. 

 Moe maar voldaan terug thuis. Eten op tafel toveren. Mooie wolken kan je hier zien hé.

08-03-2023. 

Goedemorgen, na een ketel soep en saus te hebben gemaakt voor straks. Wat een verschillen op onze kleine wereld qua weer. Ons weer als eerste foto. 2 de foto Paula uit Bree- 3 de foto Peggy uit Oudsbergen- 4 de foto Sonja uit Kaulille - 5 de foto Mia uit Bree. Weer zo mooi die sneeuw en dat mis ik dan, beetje jammer.

We gaan vandaag naar Workum een klein stadje fietsen, een dorpje waar we de allereerste keer met Uize Maxx geweest zijn ook toen niet op de hoogte van die fonteinen. De Elfsteden fontein zoeken, dan hebben we bijna de hele collectie bij elkaar. Het was een pittig ritje iets te ver voor mij Douglas had zich misrekend. Maar we hebben de fontein. Alsook eens gaan kijken naar de camperplaats. Kwam net de dochter terug van het wandelen. Even bijgebabbeld en terug de vélo. Heel smalle fietspaden. Ook een heel mooi kunstwerk ivm de Elfstedentocht langs de vaart.

09-03-2023.

Hier zijn we weer, nog steeds droog weer hier zo te zien, met het buitenlicht even aan op het terras. Het water ligt er ook vredig bij. De fietstocht ging vandaag door allerlei kleine dorpjes.  Bij de slager halt gehouden voor verse ossenhaas een heel ouderwets winkeltje.  De zon was zich een weg door de wolken aan het wringen. Kwamen in Lollum voorbij de camperplaats waar we ooit hebben gestaan, madam was in de tuin aan het werken. Even een babbel en dan terug naar ons huisje. 

Dan een berichtje of we bezoek wilde hebben, ja natuurlijk van onze Friese vrienden. Een leuke namiddag gehad. Het avondeten klaargemaakt, amai die steak was zalig die smolt zo in je mond. De regen is aangekomen in Witmarsum ben benieuwd voor hoelang.  Maar die veranderde al snel in sneeuw. 

10-03-2023.

Goedemorgen zeg, wat een pietzakken zijn wij hé. We krijgen het weer wat we graag zien. Heerlijk alles mooi wit.

Een kleine wandeling gedaan, naar de receptie om de broodjes op te halen. Maar ze waren er nog niet vertraging wegens de sneeuw. Ze hebben ze nadien, tot aan de deur gebracht.

Heel de dag heeft het hier door gesneeuwd. Als je niet de baan op moet wel heel mooi. 

11-03-2023.

Amai de zon komt op niet normaal maar wel heel mooi. Niet fietsen vandaag, de wegen zijn goed bevroren. 

Dan zijn we te voet hier naar de winkel gewandeld, bij het terugkomen mijn jas moeten uitdoen, zo warm als de zon al is! Het begint vroeg met mijn lijf dit jaar, grrrrrrrrrrr. De alleenstaande foto komt uit Wolvega wat een mooi zicht hebben Walther en Lotty hé?

Namiddag, toch nog naar Sneek gereden met de auto de wegen waren volledig open, zo een verschil met vanmorgen. Zo scheen de zon hier. Alsook nog de fontein een foto van gemaakt nog 3 fonteinen en dan hebben we ze alle 11 maar die zijn voor een volgende trip. Niet de stad in geweest was kermis en overdruk. 

Van ons eten genoten, en een rustig avondje ervan gemaakt met een heerlijk stuk kersentaart en zelf de slagroom geklopt heerlijk!

12-03-2023.

Hallo, vandaag alweer de laatste dag van ons verblijf hier in Witmarsum. Maar zullen we eens iets vertellen? We komen niet naar huis. We hebben een hele leuke aanbieding gezien op onze terugweg en meteen geboekt nu zijn we toch al halverwege.  En dat dan in Gelderland. 

13-03-2023.

Goedemorgen, we gaan aan onze terugreis beginnen met een tussenstop op: Vakantiepark Rabbit Hill in Nieuw- Milligen ook zeggen hun Uddel. Het was een zeer woelige rit, amai die wind hier. De regen bleef gelukkig uit! Kregen berichtje van onze Friese vrienden dat code geel was afgeroepen. Dus rustig rijden, maar dan heb je van die zotten, amai draaide er een voor onze neus op de plaats brrrrrrrrr die was met van alles bezig behalve rijden raakte de vangrail en stond tegen de richting stil! Dan een vrachtwagen die achter op onze poep aan het flikkeren was met zijn lichten, terwijl we toch 90 km reden. 

Gestopt in Nunspeet de boodschappen gedaan, naar de slager vers vlees gaan kopen voor onze laatste dagen hier. We waren natuurlijk weeral te vroeg. Maar was hier géén probleem.  Bijna hetzelfde huisje al in Hoenderloo. Alles netjes op de plaats gezet, maar amai de zon, niet te geloven 17° gr en in de zon +5°. De paashazen zitten overal op het park.

De overgordijnen dicht, wel hebben we hier lekker frieten die kon je afhalen gegeten, na bestelling via de app, ik heb de roze zalm en een frisse salade gereed gemaakt intussen heerlijk was het. 

14-03-2023.

Goedemorgen, de vogeltjes waren hier al aan het fluiten die hebben we in Witmarsum niet gehoord. Maar we zitten ook in een bosje hé. Helemaal anders dan aan het water. Stukken beter geslapen, niet zo warm in het huisje. Het miezert een beetje, een ketel soep op het vuur gezet altijd lekker verse soep. 

Via fietspaden die gelukkig af en toe in de schaduw lagen naar kasteel Staverden gefietst. Het landgoed is uitzonderlijk compleet, met een kasteel, park, watermolen, boerderijen, landbouwgronden en bossen en in de Ermelosche heide. De natuurwaarde is hoog: de Staverdense Beek is een van de mooiste en schoonste beken van Nederland. 

Ook naar de schaapskooi maar was vandaag uitzonderlijk gesloten voor een besloten bezoek, wel mooie natuur ook vele weiden met krokussen.  Stond ook een bank en beeld gemaakt in hele kleine tegeltjes. En een mooi houtwerk van een hert. Wel een beetje donker was veraf. Terug naar huis voor een heerlijke maaltijd. Dan een luier avond. De trip voor morgen is ook al gereed.

15-03-2023.

Dat is fijn opstaan, een wit laagje sneeuw en opkomende zon. We gaan fietsen het ziet er heel mooi uit. Namiddag te warm voor mij in de zon.  De paden zijn mooi zuiver om te fietsen en niet glad. Aan de schaapskooi van Hoog Buurlo zijn we gestopt . Er is een speciale route voor blinden en slechtzienden met verhalen over de schaapskooi Hoog Buurlo op de Veluwe. 

Prachtige honden, Karpatische herdershonden. Ze leven dag en nacht bij deze schaapskudde om de Veluwse wolven op veilige afstand te houden. Verder door een prachtige natuur gefietst zo rustig en géén tegenliggers, de meesten liggen nog in hun bed en missen het mooiste  van de dag. 

Zeg nu zelf toch mooi hier. Nu 13.30 uur volle zon zijn er al veel aan het zonnebaden. Even gaan wandelen, waren snel terug binnen, jasje uit ................. pfffffffffff. Douglas zijn vriendje was ook hier, Bollo.

16-03-2023.

Goedemorgen, onze allerlaatste dag hier, kunnen niet meer langer onderweg blijven. Want hebben niet genoeg spuitjes voor Douglas. Maar het is heel mooi geweest. Heel veel kunnen fietsen, en mooie natuur mogen zien. Dan maar een luierdagje ervan maken. Wat een weertje hier weer, 24° zonder verwarming amai. De ramen open. Straks onze spullen klaarzetten en morgenvroeg terug huiswaarts met ons 2-tjes.

17-03-2023.

We zijn klaar om aan onze rit te beginnen. Wat een weer zeg, de zon eet me bijna op. De rit heeft zeer goed gegaan. Al het eten naar binnen, en de wasmachine doet zijn werk. Op tot de volgende keer.