P.S. Als jullie op de foto's klikken zie je deze groter, veel plezier met lezen en kijken. 

02-12-2022: Terhorne- Friesland.

We gaan toch op uitstap, we zullen zien of het lukt op de fiets ginder achter. We rijden naar Terhorne (Terherne) in de buurt van het Sneekermeer is een meer in de Nederlandse provincie Friesland, gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Terhorne en Goingarijp.  Naar het waterpark Sneekermeer. Een leuk huisje aan het water.

Voor het eerst met onze Juke. Ben benieuwd zal niet zo fijn zitten zijn als in Uize Maxx. Het was toch een lange rit, vermoeiend maar goed verlopen.

Vriendelijk onthaald geworden op de receptie van ons verblijf. De sleutel met de nodige uitleg gekregen. Het huisje was zeer warm, dadelijk de radiatoren dicht gedraaid op de slaapkamer en toilet. Alles uitgeladen, eten gemaakt en lui de zetel op. Het is heel anders reizen dan met Uize Maxx. Je kan tussendoor niet zo eens op en neer wandelen of je moet uitstappen.

03-12-2022.

Goedemorgen, wij hebben redelijk geslapen, zijn hier en daar weer andere geluiden, maar zeer stil. Op de wind na, die is er hier genoeg. Het blijft hier langer donker dan bij ons en grijs. We gaan nog niet de fiets op, maar met de auto naar de Midstraat in Joure.  Inwoners van Joure worden Jousters genoemd. Is een km lange winkelstraat kijken of de benen dat willen.  Er is hier het fabriek van onze lekkere Douwe Egberts koffie. Het nodige wat we nog graag hadden gekocht en terug met onze Juke naar ons huisje. Ook hier heel veel waterrijke gebieden.

Eten en lekkere kop koffie erbij. Onze tijd voor de middagrust is aangekomen. Na de rust de benen nog een beetje gaan testen hier rond het huisje. Zijn toch nog vele mensen op vakantie. Het huisje nu van aan de overkant getrokken. Met de auto kan je hier niet rondrijden, alles loopt vast tegen het meer. Maar heerlijke frisse lucht opgesnoven. Na het avondeten, De afwas gedaan, de zetel op.

04-12-2022.

Goedemorgen, vandaag St Barbara, de beschermheilige van o.a. mijnwerkers, tunnelbouwers..... Wij met de auto naar het centrum gereden, een dorpje verder. Veel te koud voor het ventje buiten. De namiddag een kleine  wandeling gedaan. Niet ver mijn bil heeft een gekwetste spier.  Het is wat dit jaar. Nadien eten gemaakt. Was lekker, de afwas en lekker lui de zetel op.

05-12-2022.

Vandaag zijn we even met de fiets hier een rondje gaan rijden. Gaat beter dan wandelen, wel met afstappen even opletten. Hier is in de omgeving ook hele mooie natuur en water hoort er ook bij natuurlijk! Mooi hé de weerspiegeling in het water? Onze pa zijn vijand zwemt hier voor de deur voorbij. Wat kon hij zich daar kwaad opmaken als hij aan het vissen was. We hebben een beetje tegenslag, er is een brug gesloten wegens werken, als je dan naar een ander dorp wil moet je in een keer heel vele km omrijden. Met de fiets dan veel te ver. 

06-12-2022.

Goedendag, vandaag met de auto naar Heerenveen gereden. Een lange wandelstraat maar ook die kreeg ik niet afgestapt. Douglas een hele mooie pet gekocht die bij zijn winterjas past. Lekkere Bossche bollen gekocht. Die hebben gesmaakt na zo een lange tijd. Een rustig tv avondje. Deze week is alles op een hele trage manier ook eens fijn.

07-12-2020.

Goedemorgen, een klein tochtje gaan maken, de fiets lukt, te voet, niet! Hoop dat het snel overgaat. Het is telkens iets met dat lijf van mij. Het was frisjes, grijs maar gelukkig droog. En volle maan, daar moet ik nog op oefenen volgens mij.

08-12-2022.

Vandaag al onze laatste dag hier een week is kort en snel voorbij. We houden het rustig. Beetje opruimen. De kapper opgebeld ben ik niet meer geraakt sinds oktober door dat stomme virus. Het weer is vandaag redelijk, zon, grijs afwisselend maar droog tot nu.

09-12-2022.

Ik heb graag winter maar deze gladde wegen als je de baan op moet heeft ons een beetje overvallen. Het meer was hier en daar bevroren als we opstonden. Heel mooi om te zien. Géén foto's jammer te donker. Wel de Juke heeft zijn doop gekregen. Mooie ogen heeft hij nu. Is zeer goed meegevallen op mijn bilspier na, zal zijn tijd weer nodig hebben. Tot de volgende.